Međunarodni dan starijih osoba – 01 listopada

01. listopada svake godine  u cijelom svijetu obilježava se Međunarodni dan starijih osoba. Ovaj dan obilježava se od 1991.g., a proglasila ga je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi protrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Poštovanje i briga za starije osobe nužno se mora osigurati kroz adekvatnu skrb i zadovoljenje potreba koje starijim osobama, našim korisnicima omogućuje sudjelovanje u društvu u skladu sa njihovim intelektualnim i fizičkim sposobnostima.

Kako bismo sa korisnicima koji su smješteni u Domu za starije osobe Bjelovar obilježili ovaj, za sve nas važan dan, organiziran je prigodan program koji je započeo u 10 sati ujutro priredbnom koju su pripremili sami korisnici. Priredbu je kratkim uvodnim govorom otvorila Ravnatlejica Doma, Jasmina Radojčić mag.psih. Korisnici su se veoma potrudili pripremivši mnoštvo recitacija, prigodan skeč, a sve je upotpunio i nastup zbora.

Čestitamo Međunarodni dan starijih osoba svim korisnicima Doma za starije osobe Bjelovar uz želju da i dalje aktivno sudjeluju u svim događanjim i aktivnostim koje su im na raspolaganju.