POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA NA PROJEKTU ENERGETSKE OBNOVE DOMA ZA STARIJE OSOBE BJELOVAR

U Domu za starije osobe Bjelovar u srijedu, 11. ožujka, potpisan je Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi, a ujedno su počele pripreme za otvaranje gradilišta.

Ugovor su potpisali ravnateljica Doma Jasmina Radojčić mag. psih. i predstavnik tvrtke Matičević d.o.o. Berislav Zrno ing. građ. u prisustvu župana Damira Bajsa dip. iur., njegovih suradnika, predstavnika korisnika doma u Upravnom vijeću Doma g. Mirka Jurkovića, predstavnika RERA BBŽ Tomislava Kozine, direktora tvrtke Ikonart konstrukcije d.o.o. Slavena Imprić i suradnika Nikše Mušterić koji će vršiti stručni nadzor radova, djelatnika doma i drugih gostiju.

Time je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji počela realizacija još jednog važnog EU projekta. Do 15. studenog 2020. godine zgrada Doma za starije osobe Bjelovar, koja je izgrađena prije više od 30 godina, postat će energetski učinkovitiji objekt, a 265 korisnika i 77 zaposlenika boravit će u daleko boljim i kvalitetnim uvjetima.

Ukupna vrijednost projekta „Energetska obnova Doma za starije osobe Bjelovar na adresi Vlahe

Paljetka 1, Bjelovar“ nakon provedenog postupka javne nabave iznosi 12.531.170,75 kuna.

Na tri zgrade Doma bit će promijenjena kompletna stolarija, ugrađena će biti termofasada, a Dom će dobiti i novu kotlovnicu koja će zamijeniti postojeću, koja je dotrajala. Uštede će biti i na rasvjeti, jer će biti ugrađena nova led rasvjetna tijela.

Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetna os 4 – Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.