Ruka dobrote za prijatelje iz Petrinje i Siska

Potres u Petrinji nikoga nije ostavio ravnodušnog, pa tako i korisnike i djelatnike Doma za starije osobe Bjelovar. Obzirom na prijateljstvo i dugogodišnju suradnju sa domovima za starije osobe Petrinje i Siska  silno nas je rastužilo njihovo stradanje i gubitak doma. Korisnici Doma za starije osobe Petrinja raseljeni su po drugim domovima u okolici, daleko od svoje Petrinje i svojih  obitelji.

Epidemiološka situacija radi covida onemogućila je druženje korisnika Doma za starije osobe Bjelovar kao i održavanje raznih drugih proslava. Zbog epidemiološke situacije i poštivanja mjera nije bilo ludovanja i plesa povodom Fašnika, stoga se u odijelu radne terapije rodila ideja da se organizira tombola za naše prijatelje, korisnike iz stradalih domova u Petrinji i Sisku, a ideju je podržala i Rvnateljica našeg doma Jasmina Radojčić mag. psih.

U tomboli su sudjelovali korisnici ali i djelatnici Doma za starije osobe Bjelovar, a prikupljena sredstva utrošili smo na kupnju potrebnih namirnica za korisnike smještene u domu za starije osobe u Gospiću. Ugostili smo stručne radnike domova Siska i Petrinje koji su  preuzeli paketiće koje su naši korisnici s ljubavlju i željom u bolje sutra pakirali te sa njima obradovali svoje korisnike.