AKTIVNOSTI

Vježbe razgibavanja korisnika stambenog dijela ustanove, vježbe korisnika Odjela pojačane njege, proslave rođendana, molitvene zajednice, zajednička druženja pikadista, kuglaša i  kartaša redovno  se održavaju u našoj ustanovi.

U rekreacijske grupe uključeno je oko sedamdesetak korisnika ustanove, koji redovno vježbaju tri puta tjedno. Utorkom se druže naši ljubitelji društvenih igara i vrijeme provode u međusobnom nadmetanju. Aktivni su i naši pikadisti i kuglaši, koji tri puta tjedno treniraju u za to prilagođenom prostoru u podrumskom dijelu ustanove.

Sastanci i terapijske zajednice s našim korisnicima održavaju se ovisno o ukazanoj potrebi ili problemu, a individualni i grupni rad ovisno o njihovim potrebama, željama, sklonostima i zdravstvenom stanju.

Probe našeg domskog zbora održavaju se utorkom i četvrtkom.

Postoji mogućnost uključivanju u dramsku i literarnu grupu.DSCN0472

Našim korisnicima na raspolaganju je domska knjižnica u kojoj pored knjiga koje nam svake godine posudi Gradska knjižnica raspolažemo i većim brojem knjiga koje su nam donirane i vlasništvo su ustanove.

Vjerski obredi i Sv. Mise održavaju se u prostoru domske kapelice. Svaki utorak korisnici mogu prisustvovati Sv. Misi. Održavaju se i mise zadušnice za naše umrle korisnike. Naša molitvena zajednica sastaje se svakodnevno u prostoru domske kapelice.

Redovno mjesečno obilježavamo rođendane naših korisnika, priređujemo glazbene slušaonice i video-projekcije.

Družimo se i takmičimo s korisnicima drugih domova, odlazimo na izlete i sportska natjecanja.